Woensdag, bijkomdag

Het breekt zo lekker de week. Elke woensdag is C samen met de andere jongste kleuters van haar school (4 jarigen zonder leerplicht) vrij (Vrije school, duh). Het is bij ons sindsdien ‘woensdag bijkomdag’. Één hele relaxte dag om in de relatieve rust van thuis weer op te laden voor de laatste 2 schooldagen van de week. Dat heeft ze nodig. Tijdens haar eerste maanden op school sliep ze zelfs ineens ‘s middags weer even op de bank.

Rusten doe je natuurlijk niet meer als je 4 bent, ‘dat is voor baby’s, mam’. Maar probeer je ogen maar eens open te houden als er even geen boeken voorgelezen worden en je geen filmpjes mag kijken terwijl mama iets heeeel saais doet (stofzuigen =slaapsucces gegarandeerd). En hoppa, de woensdagen hadden plots veruit de gezelligste avondmaaltijden. We mochten weer zingen voor het eten, het kaarsje moest aan en de borden gingen vanzelf grotendeels leeg.

Inmiddels is woensdag nog steeds een gezellige dag met zijn drieën thuis (O, C en ik). Maar geslapen, tja dat wordt er niet meer…. misschien toch het stofzuigen weer terug oppakken?! De bijkomdag hebben we afgelopen week van wat extra klemtoon voorzien: bij!-komdag (woordgrap: 10 punten).

  1. Het nieuwe bijenboek gelezen (het bezige bijtje door opa en oma gekocht op de meimarkt bij de verhalen winkel)
  2. Bijtjes gemaakt voor in het raam/op de jaartafel (hoewel moeilijkheidsgraad 4+ 😉 ‘how to’ vind je in mijn vorige post)
  3. Naar de bijentuin van de kinderboerderij geweest

Al met al heerlijk bijgekomen.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s