spotify

De liefde voor muziek. Er klinkt altijd wel ergens een liedje in en om ‘t huis; de kinderen zingen, ik zing zelf graag mee en als we woorden te kort komen zingt het liedje als vanzelf door in mijn hoofd ;-). In de kleuterklas op de vrije school en bij de antroposofisch gastouder hangt het hele ritme van de dag aan elkaar van liedjes. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle jaarfeestliederen die het jaar van ritme voorzien en de feesten en seizoenen doorspekken met verhalen, moralen, blijdschap en melodie. Zingen is gezondmakend, samen zingen voedt de ziel zeggen de juffies dan. Binnenkort begint de nieuwe oudercursus op school (thema is de 12 zintuigen), ik kan niet wachten om hier meer over te horen.

Omdat we sinds een paar jaar cd-speler-loos zijn en we zowel in huis als in de auto muziek luisteren via wifi, heb ik ter voorbereiding op de zomervakantie 2018 maar eens werk gemaakt van een serieus gezellige playlist in Spotify. Een lijst waar je gerust 8 uur achterelkaar in de auto naar de camping in Frankrijk naar zou kunnen luisteren. Of gewoon die 1,5 uur op weg naar de camping op de Hoge Veluwe ;-). Voor ouders én kinderen. Muziek die je ‘s avonds zonder morren nog es opzet als de kinderen al op hun luchtbedjes liggen te snurken. Geen blikkerige beats, geen valse kinderkoortjes, geen hysterische hyperactieve versies van de jou wel bekende liedjes uit de oude doos. Een journalist noemde de albums in mijn ‘kinderliedjes’ afspeellijst in de NRC afgelopen zomer “…het houten speelgoed onder de muziektips”, treffender had ik het niet kunnen verwoorden.

Deze vakantieplaylist deelde ik online zodat niet iedereen opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Het kost namelijk best wat tijd om een leuke lijst samen te stellen. En omdat C & O graag ‘Sinterklaasdisco-en’, óók midden in de zomer (!), was er toen ook meteen al de start van de Sinterklaasliedjeslijst. Om C’s honger naar verhalen te stillen en mijn eigen stem een beetje te sparen (hoewel ik gek ben op voorlezen ;-)) én om het afgeschafte dagelijks (half-)uurtje schermtijd te ‘vervangen’, maakte ik tevens een kinderverhalen playlist. Voor O een peuterverhalen playlist voor de nodige variatie en zodat ie ook eens op zijn eigen ontwikkelingsniveau wordt aangesproken. Uiteraard was O binnen de kortste keren fan van Roodkapje (het eerste verhaal in de lijst die ik voor zijn grote zus samenstelde), dus erg veel hebben we déze lijst nog niet beluisterd. Van een aantal enthousiaste Sinterklaasplaylistluisteraars (=3x de woordwaarde!) kreeg ik vervolgens de vraag óm en heel veel goeie input vóór een kerstliedjesafspeellijst. En zo blijft de Waldorfmom Spotify account groeien met muzikaliteit en gezelligheid.

Links naar de playlists zwerven inmiddels over Facebookgroepen en hier en daar in mijn blogposts. Om het nu een beetje overzichtelijk te maken hieronder de links naar alle Waldorfmom playlists die momenteel gratis(!) door iedereen op Spotify te beluisteren en te downloaden zijn:

Waldormom Kinderliedjes playlist

Waldorfmom Peuterliedjes playlist

Waldorfmom Kinderverhalen playlist

Waldorfmom Peuterverhalen playlist

Waldorfmom Sinterklaas playlist

Waldorfmom Kerstliedjes playlist

Waldorfmom Kerstverhalen playlist

Waldorfmom for grownups (13+ vrijeschool koorlessen sentiment) playlist

Veel luisterplezier!

Advertisement