Kampeertrip // natuurcamping Park de Hoge Veluwe

The review:

+ Ruim, niet druk, chille opzet, goed gras met voldoende bebossing, flinke speeltuin/zandbak in het midden (met water!), gratis fijne fietsen met kinderzitjes te gebruiken, schoon sanitair, kluisjes om je telefoon op te laden, tentenveld ruim bezaaid met picknickbanken, heel veel prachtige man-made ‘natuur’ in 1 enorm park, ‘Museonder’ (C heeft het wel 3 keer bezocht zo leuk vond ze het), Nog iets leuks: je kunt om 06.00 uur ‘s morgens op pad met een natuurbeheerder om al wandelend allerlei dieren te zien….Je kunt óók uitslapen 😉 Ik koos voor het laatste. (O en C bij hoge uitzondering ook (08.00 uur aangetikt> yesss!))

– Nadeel is wel dat het in de categorie ‘kamperen op een natuurcamping’ best prijzig is omdat je, behalve voor je plek op de camping, ook toegang betaalt tot Park de Hoge Veluwe (althans, als je 6 jaar of ouder bent). En als je dan ook nog es een keertje Chinees wilt afhalen in een dorp in de buurt waarvoor je dan met je auto het park uit- en weer in moet, betaal je weer een aparte dagpas voor de auto (á €6,75). Om je een idee te geven: Wij betaalden uiteindelijk voor 2 nachten op de camping met 2 kleine tentjes, 2 beschermerskaarten (á €38,10 per volwassene (=1 jaar toegang tot het park)) en 1 tripje naar de plaatselijke Chinees een totaalbedrag van €110,95.

– Een ander nadeel: de temperatuur ‘s nachts…brrrrrrrr. ‘Bitterkoud’ aldus C. Hmmm, was ik daar niet al voor gewaarschuwd?! In mijn eigen high-tech outdoor mummieslaapzak tot -20’C ging het eigenlijk met 2 vingers in mijn blauwe bevroren neus, maar voor die kleine man ontaarde deze arctische logeerpartij in eigen land in een maximale opstapeling van wolletjes in zijn dikste slaapzak afgetopt met een synthetische deken en zijn jas van gekookte wol. Capuchon op… tja, kou is armoe, toch?!

 

En 2 tentjes, tja het heeft zo zijn voor- en nadelen. We hebben nou eenmaal alleen deze 2 tentjes en om het kamperen met de kinderen eens uit te proberen werkte het prima. Wel een beetje ongezellig om niet lekker tegen M aan te kunnen kruipen, maar ter compensatie lag zoon O soms zelfs bovenop me te slapen en sliep C gewoon dwars door M’s gesnurk heen. Door de picknickbanken en het mooie weer overdag niet echt een binnenruimte om te zitten gemist. Plus het voelt wel écht als kamperen wanneer je op je knieën je tentje in- en uit kruipt. En voor de kinderen is het algauw sta-hoogte ;-).

the Verdict:

kamperen: TOP  //   ‘gezinstent’ (blegh!) zoeken: GOED IDEE  //  nog eens naar de Hoge Veluwe: JAZEKER!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s