Dromenvanger blad // how-to

I LOVE LONG WEEKENDS!!! En dan ook nog overwegend mooi weer voorspeld….het kan niet op! We gaan (morgen) kamperen op natuurcamping de Hoge Veluwe. In 2 trekkerstentjes, mét 2 kleine kinderen (2 en 4). #livingontheedge #help. De boodschappen moeten nog gedaan, de tassen nog gepakt, het is inmiddels voorbij middernacht en ik schrijf een blog. Beter een blog dan een lijstje, want wat nemen we mee? Vriendin J die ik eerder vanavond sprak vanuit haar stacaravan zette warme kleren op nummer 1 op mijn lijst. Lekker praktisch inderdaad, een goeie, want als ik al denk aan de weersvoorspellingen ben ik in staat om naast mijn zomerjurkjes alleen een vestje en een lange broek in te pakken. We trekken morgen gewoon alle wolletjes uit de kast. Tja, je bent vrijeschoolmoeder, of je bent het niet!? Maar wat nemen we mee voor de kinderen?… om te dóen? Hier dan -om het nuttige met het aangename te verenigen- alsnog een lijstje:

  1. bal
  2. emmer en schepjes
  3. vergrootglas
  4. mandje/tasje/eierdoosje om in te verzamelen
  5. fiets
  6. hangmat
  7. knijpers en doeken/dekens (tenten heb je nooit genoeg ;-))
  8. multitool
  9. wat draad/ dun touw

Aangezien ze toch nooit spelen met het speelgoed dat we meebrengen, dan maar wat zaken waar ze altijd wel raad mee weten en die zeker in een natuurgebied goed van pas komen. Zo kunnen we onderzoeken, verzamelen, en van de verzameling iets ‘bouwen’. Ook lekker antroposofisch verantwoord om zo in de Pinkstersfeer te opereren dit weekend ;-).

Dat deden we laatst al in eigen ‘tuin’. En dan te bedenken dat die voor 90% uit bestrating bestaat…. We maakten er dromenvangers van, omdat dochter C inmiddels regelmatig over dieven en onaardige dino’s droomt en omdat haar broer er dan natuurlijk ook 1 wil. Het is vrij simpel én meditatief(!) om te doen, een leuke manier om de verzameling een functie te geven en natuurlijk lekker deco-tastisch in de ietwat lege (holle) kinderkamers van ons verse huis. O blaast s avonds vanuit zijn bed altijd even tegen zijn veertjes: ” kijk mama, vliegen!”

Volg de foto’s en maak je eigen bladvormige dromenvanger. Misschien wel dit weekend? (n.b. de schelpjes zette ik later nog eens goed vast met een lijmpistool)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s