Leven zonder plastic – it’s a (Bees) wrap!

Tussen al die meimarkt kraampjes vol eco-fabulous sofisch genot kan ik me altijd maar met moeite bedwingen. Voordeel is; hier laten de termen ‘duurzaam’ en ‘consumeren’ zich over het algemeen uitstekend combineren. Dus guilt-free gegarandeerd! Maar toch… Ik loop eerst een rondje om te zien wat ik leuk vind en de items te kopen die ik toch al op mijn lijstje had staan. Dan drinken we uitgebreid koffie & diksap en genieten we van de verukkelijke baksels van mijn collega vrije school ouders. Om vervolgens de héle dag de tijd te nemen om alle ‘Ahhh-die-móet-ik-hebben-dingen’ uit mijn hoofd te praten en anderen de gelegenheid te geven om juist díe zaken voor mijn neus weg te kopen, zodat ík niet meer hoef te kiezen.

IMG_0623

Welke al een jaar op mijn lijstje stonden waren de herbruikbare food wraps van BEE’S WRAP. Inge van Bag-again had ze dit jaar niet vergeten mee te nemen naar de markt, dus die gingen hopsakee zo mijn rugzak in. Ook kocht ik deze keer bij haar de Naked Shampoobar: Hair soap (review volgt zodra de zeep in gebruik is, nu eerst mijn Werfzeep shampoo opmaken) en een duurzame vaderdag verrassing (en dat blijft nog even een verrassing ;-)).

Die Bees wraps: eindelijk een natuurlijk alternatief voor plastic wrap, omdat dat plastic nog al eens opduikt waar het níet zo fantastic is. In deze verpakking zit een small (17,5×20 cm), medium (25×27,5 cm) en large (33×35 cm) wrap om groenten, brood en kaas in in te pakken óf een kom, schaal of bijvoorbeeld afgekoeld bakblik mee af te dekken. Mijn geitenkaas is ingepakt (in medium) en de andere 2 liggen gebroederlijk naast mijn food huggers van Leven zonder afval in de la. Ik ben er nu al superrrrr blij mee!  Even goed onthouden om ze alleen met koud (!) water en zeep schoon te maken, anders smelt de bijenwas eraf/-uit! Ingrediënten: bijenwas, biologische katoen, boomhars en biologische jojoba-olie. Now that’s a wrap!

Advertisement

One thought on “Leven zonder plastic – it’s a (Bees) wrap!

  1. Pingback: Elzenkatjes bijen // how to – waldorfmom.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s