Palmpaasstok maken // how-to

“Palmpasen Palmpasen, versier je groene tak, met linten en met eieren, de klokken bimbam beieren, die eieren smaken goed; versier je nieuwe hoed!
Palmpasen Palmpasen, versier je groene tak, met linten en met ruikertjes, met chocola en suikertjes, kom mee we gaan op pad, wij trekken door de stad.
Palmpasen, Palmpasen versier je groene hoed, dan slepen wij de takken aan en steken wij de vuren aan en dansen hand in hand; ‘t wordt Paasfeest in ‘t land!”

Hoe dan? Tja, daar moest ik ook even heel diep voor in mijn geheugen (lees: fotoarchief van afgelopen jaar🙈) graven. Omdat O (bijna 3) nog niet op school zit maar morgen wel met de kleuterklas van zijn grote zus de Palmpaasoptocht door de heemtuin zal lopen, maakten we zijn palmpaasstok thuis. Nu moet ik erbij zeggen dat op onze vrije school de palmpaasstokken per kleuterklas verschillen qua looks (de hand van juffie is mooi te herkennen!) en per leerjaar daarna verandert ook de basis constructie van de stok. Van het ronde zonnerad dat met zijn crêpepapieren stralen danst rond de groene stok bij de kleuters naar het rechte, ferme kruis bij de hogere klassen.

Hier het ‘kleuter-palmpaasstok’ maken in stappen:

Broodhaantje erop prikken en klaar! Die liggen op dit moment alleen nog te rijzen. De komende 20 minuten kunnen ze nog groeien en dan gooi ik ze de oven in en kunnen we zien of ze -net als vorig jaar- weer veel te groot zijn geworden 😳… #voortschrijdendinzichthomaar #topzwaar

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s