Ster van zijdevloei vouwen // how-to

Ze pronken alweer bijna een maand op het raam bij ons thuis; de sterren gevouwen van zijdevloei. Wat in eerste instantie aandoet als hogere wiskunde blijkt super simpel om te maken, met groots effect, helemaal als de schamele winterzon ze in de namiddag met zijn stralen doet oplichten. Op verzoek, hier -omdat mijn laptop mijn video bestanden niet trekt-, stap voor stap in foto’s de instructies zodat je de (kleine) ster op ons raam zelf kunt vouwen.

De 5-verdeling onderlegger A4 is gewoon een kwestie van met je good old geodriehoek aan de slag en telkens op 360/5=72 graden een streep zetten. Ik heb er een plastic vel overheen gedaan zodat de ster niet aan de onderlegger vast gaat zitten als ik deze in elkaar plak. Op het raam ‘monteren’ doe ik als volgt: ik plak kleine stukjes doorzichtig plakband op de ‘dikkere’ delen (waar meer lagen papier op elkaar zitten) aan de achterzijde van de ster. En op die plakbandjes plak ik de ster met stukjes opgerold plakband op het raam. Zo kun je de ster weer van het raam halen zonder deze te beschadigen.

Mocht je nu enthousiast sterrenvouwer zijn geworden en wel zin hebben in wat meer variatie, in het boek ‘Sterren van Zijdepapier / Frédérique Guéret’ van uitgeverij Christofoor (ISBN 90 6238370 X NUR 460) (nu voor maar €6,90! #noad) vind je heel duidelijke instructies voor maar liefst 25(!) verschillende sterren. Dan ben je voorlopig nog niet uitgevouwen 😉

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s