How to: speelplank / glijplank maken

 

 

Even een re-gram voor degenen die mij nog niet op facebook of instagram volgen:
 
Favoriet speelgoed no.1, ik noem het ook wel ‘de joker’. Dat wat je inzet als je het even niet meer weet, het regent en de kleine vaatjes met energie een uitlaatklep nodig hebben: de glijplank. Deze kreeg O voor zijn 2e verjaardag van klusopa H, die na de schok toch wel een beetje moest lachen om de prijs die online gevraagd wordt voor deze veredelde houten plank. Om hem vervolgens ‘snel’ zelf te maken. Inclusief het touwtje waar we anders €14,95 (!) extra voor hadden mogen betalen. Op mijn verzoek maakte hij hem meteen zó, dat de plank perfect op de rugleuning van een Stokke Tripp Trapp past. Waarbij de kinderstoel dan als glijbaantrapje dienst doet. Maar t is niet voor niets openended speelgoed; hij doet derhalve regelmatig dienst als brug (tussen 2 banken) als draagbalk voor t dak van een hut, als klimrek, als autoracebaan, als mast voor een boot, vandaag ontdekten C & O dat ie ook een soort wipwap kan zijn én op een omgekeerd schapenvachtje kun je maar liefst 2-3 meter doorzoeven over de marmoleum vloer als je er vanaf glijdt! Mocht je een handige Harrie in je omgeving hebben of geluk hebben op (antroposofische) marktplaats, dan is dit zeker een aanrader. En als je gewoon ergens een zak met geld hebt liggen: lekker (online) kopen! Daar heeft de maker vast veel liefde, tijd en aandacht in gestoken 😉
 
 
Voor de volgers:

Eindelijk daar issie dan; klusopa H heeft zijn speelplank ontwerp, van de plank die hij kleinzoon O voor zijn 2e verjaardag gaf, aan het papier (en aan mij) toevertrouwd. Hoogste tijd om het met jullie én eventueel jullie handige helpende Harries/Harriettes te delen.

LET OP! De Waldorfmom_X_klusopaH_speelplank bouwtekening is niet langer te downloaden helaas. De makers van een bestaande speelplank (commercieel product) hebben mij verzocht de bouwtekening te verwijderen omdat zij aangeven over het modelrecht van de speelplank te beschikken. Het is natuurlijk nooit onze bedoeling geweest de wet te overtreden, iets te kopiëren of hier iets aan te verdienen, dus leek het me netjes aan hun verzoek te voldoen en de link naar onze pdf te verwijderen.

Rest mij alleen jullie heel veel plezier te wensen met het maken ervan én natuurlijk evenzoviel Spaß voor de kinderen die er straks afzoeven/ onderdoor kruipen/ op klimmen. Deel het proces/resultaat vooral op instagram/facebook met de hashtag #waldorfmomspeelplank ….Ik kan niet wachten jullie planken (in wording) te zien!

 

 

 

Advertisement

5 thoughts on “How to: speelplank / glijplank maken

  1. Ik kwam toevallig op deze site terecht na ook die zeer kostbare variant tegen te zijn gekomen.. Het is volgens mij al een oude post maar is het mogelijk om de PDF privé te ontvangen (zelfde vraag als Femke in 2018)? Zou geweldig zijn om een tekening te hebben van een reeds door kleinkind O. getoetst product :-)!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s