Waar luister jij naar?

Afgelopen maandagmorgen, op de fiets terug van school fietste ik een stukje op met N, mijn duo DIY-BSO moeder. ‘s Middags was C weer bij haar zodat ik kon werken. En toen ik haar alvast vertelde dat C lekker uitgeslapen was omdat ze de dag ervoor op de bank nog even een bonus-tukje had liggen doen en dat dat alleen gebeurt als ik eerst een luisterboek voor haar aanzet, vertelde ze dat ze laatst ook in een soort noodgeval op Spotify een luisterboek voor haar kleuterzoon opzocht. ‘Twee beren’ ofzo, klonk hartstikke kleutertastisch, ware het niet dat er in de 10e minuut … Ik heb geprobeerd het fragment terug te vinden, had vandaag toch even geen kwetsbare kinderoortjes in de buurt. Ik weet niet zeker of ik het juiste album heb beluisterd, maar als je je kinderen graag op de hoogte brengt van het bestaan van vuurwerk holigans, blij wordt van de constante verheerlijking van suiker en niet terugschrikt voor een obese beer die op dieet wordt gezet en meer weerzinwekkend, pedagogisch onverantwoord gezwets, dan moet je het zeker eens opzetten. Zoek dan in Spotify het album ‘de leukste beren verhaaltjes’.  Sowieso doe ik graag een parental advisory alert uit voor alle ‘de leukste xxx verhaaltjes’; puur prut wat mij betreft.

Nu dan op haar verzoek hier mijn ‘waldorfmom-approved’ albums/playlists met verhalen en liedjes voor kinderen in de leeftijd 2-6 jaar. Ook hartstikke handig om alvast even te downloaden voor je straks tijdens de zomervakantie uren met je kroost in de auto zit of als je dus net als ik af en toe een vermoeide-kleuter-middagdutje kunt gebruiken. Wil je alles, the complete package, a once in a lifetime ‘klaar-ben-je’ deal? Download dan nu de Waldorfmom.com playlists in Spotify. Hoef je zelf niet heel hard mee te luisteren, je te ergeren aan valse kinderkoorstemmetjes en dreunende beats onder Roodkapje. Én ‘op het laatste moment maar wat bij elkaar sprokkelen’ is ook voltooid verledentijd, behalve de inhoud van je koffer dan ;-).

Hier de links naar alle ‘Waldorfmom Vrijeschoolmoeder’ afspeellijsten op een rijtje:

afspeellijst Waldorfmom kinderliedjes

afspeellijst Waldorfmom peuterliedjes

afspeellijst Waldorfmom kinderverhalen

En voor de meesten van jullie iets minder actueel: afspeellijst Waldorfmom Sinterklaas

Om het een beetje leuk te houden en omdat mijn kinderen ook een mening hebben (niet te missen!) zijn de afspeellijsten nooit af en zal er hier en daar vast nog een “…heel stom nummer, mam!” verdwijnen en plaatsmaken voor wellicht een leuke suggestie van jullie? Laat zeker even een comment achter met je favoriete kinderalbum!

Mocht je meer van de glimmende schijfjes zijn, dan hier in het kort onze top 3 van het moment:

De ‘boekjes met CD’ van Mies van Hout zijn bij ons een doorlopende hit, echter heb ik (daardoor) elke CD nu al wel honderdduizend keer gehoord denk ik en daarbij heb ik de liedjes vervolgens zeker nóg eens honderdduizend keer zelf gezongen tijdens het voor’lezen’. Bovendien hebben we inmiddels zowel thuis als in de auto geen CD-speler meer….. en ik heb de albums nog niet op Spotify kunnen traceren. (als je dat wel gelukt is, stuur me een comment met een linkje?)

Maar belangrijker; we waren inmiddels wel toe aan een iets vrijere interpretatie van poesje mauw en de beren mochten hun broodjes ook best met wat meer schwung smeren.

  1. ozewiezewozeLaat het album ‘Ozewiezewoze’ (arrangementen Thijs Borsten met zang van Fay Lovksy (!)) nou precies in die behoefte voorzien! Lekker losjes, swingend en catchy én voor de kinderen nog volkomen herkenbaar en prima mee te zingen. Sommige nummers zijn bij zoon O (van 2) echte favorieten, bijvoorbeeld paardje in galop. En dochter C van 4 vindt ‘ik zag 2 beren’ helemaal t einde omdat er 2 poezen in douchen… en dat is natuurlijk ook HI-LA-RISCH! 😛
  2. 61XcIPdhApL._SS500Dit zet ik ook gerust voor mezelf op: De liedjesatlas – Wereldmuziek voor kinderen. Van Afrika tot Azië, Rusland tot Suriname. Arrangementen door Thijs Borsten en zang van Peer de Graaf en singer-songwriter Leine. Teksten zijn van Koos Meinderts, winnaar van de allereerste Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste kinderlied. En nu ik het album opzoek voor deze post zie ik dat er ook een prentenboek bij is…vast ook leuk!
  3. sinterklaasfeest vol2‘Sinterklaasfeest met VOF de Kunst deel 1 en 2’ en ‘Sinterklaas Hits’ van VOF de Kunst… gouwe ouwen en wellicht niet op ieders dagelijkse afspeellijst te vinden, maar aangezien er bij ons thuis 365 dagen per jaar een kleine jongen wakker kan worden gemaakt voor een stevige Sinterklaasdisco, verdienen ze zeker een plek in onze top 3.

Rest mij jullie een hele fijne, vooral ontspannen zomervakantie te wensen. Afhankelijk van wat mijn leven-met-schoolgaandkind-thuis mij toelaat zal ik de komende 6 weken schrijven en posten. Maar mijn instagram en spotify gaan altijd mee op vakantie 😉

Advertisement

3 thoughts on “Waar luister jij naar?

  1. Ik kan je het boekje ” het letterwinkeltje ” aanraden. De cd lekker overnemen op een stickie voor in de auto. Fijne vakantie. 🌞 Of die o Spotify te vinden is kan ik je niet zeggen. Geen idee.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s