Vaderdag, verrassing: een week eerder!

Dat krijg je als je moeder blogt, dan vier je vaderdag gewoon een weekje eerder. Gisteren dus. Was het meteen écht een verrassing ;-). Prettige bijkomstigheid is: je hebt nu je deze post leest nog precies 4 werkdagen én 1 weekenddag(!) om iets voor papa te knutselen, bakken, kopen of te bestellen. Hier wat inspiratie: 

Vaderdag (óf Moederdag) the sequel; feestelijk ontbijt in het grote bed, een lief kaartje en mooie tekeningen/knutsels van de kinderen. De rest van de dag samen iets gezelligs doen.

Feestelijk ontbijt: croissantjes met kaas vakkundig gerold door C, kop thee, diksap voor de kindjes (ja, het is feest!) en vers fruit. IMG_1222

Kaartje: oeps vergeten… (daar gaan mijn karmapunten)

Mooie tekeningen: jazeker, terwijl C zich ontfermt over de constructie van de croissantjes (“…deze zijn allemaal mijn letter, mam!”),  tekent O alvast een boot op het water met papa, mama, opa, oma, ‘kaka’ (C) en O erin. Plus zwemvesten.

De rest van de dag: zeilen met de boot van opa en oma (ok, inkoppertje). En als het weer een beetje wil, zwemmen in de zwemvesten (weten ze meteen dat ze blijven drijven mochten ze een keer onverhoopt te water raken).

Hoewel we verder weinig hebben met de marketingtool die vaderdag heet (er wordt gelukkig voor zover ik weet ook geen aandacht aan besteed op school), maak ik deze keer graag een uitzondering om een leuke, nieuwe en vooral duurzame gadget voor de bewuste papa’s te pluggen. Dit is geenszins een gesponsorde post, maar een beetje inspiratie vanuit de groene hoek is nooit weg, toch?

coffeeduck espresso cups

Coffeeduck espresso-cups voor in je Nespresso apparaat via Bag-again.nl

Toen ik het op de meimarkt op school tegenkwam leek het me namelijk een té mooie uitvinding om níet uit te proberen: Coffeeduck espresso-cups. Herbruikbare cupjes voor in je Nespresso apparaat. Goed idee toch? Lekker snel lekkere koffie zonder die verschrikkelijke berg aluminium afval.

We sparen de nespressocupjes dan wel altijd netjes op in de recycle zakken, maar omdat we bijna nooit thuis zijn als de koffie wordt geleverd moeten we die zakken naar een ophaalpunt brengen. Ik weet zeker dat M het niet erg vindt om het geïrriteerde gezicht van de man van het ophaalpunt niet meer te hoeven zien, als ie weer es met 3 zakken koffieprut/cupjeszooi aan komt zetten. Bijkomend voordeel; ík hoef voorlopig niet meer te horen dat M alwéérrrrrr koffie moet bestellen deze maand…

Voor een ‘plug and play’ experience hebben C, O en ik er een pak vers gemalen koffie bijgekocht (gewoon even zeggen dat het voor de espresso-cups is).  Én een lekker stuk chocola met kardamom. Want kardamom en koffie= zo omnomnóm!

The verdict: Papa blij, wij blij. Lekkere koffie (jeeeeej!): ‘Corazón’ van Simon Lévelt, BIO, maling 2 als ik het goed heb onthouden. Eerste bak was veeeeel te slap, maar na wat testen weten we hoeveel er in het cupje moet: propvol en een piepklein beetje aandrukken. Lipje omhoog laten wijzen als je het cupje in het apparaat doet. En ze nadien natuurlijk uít het afvalbakje vissen, legen en in de vaatwasser vanavond!

 

Advertisement

2 thoughts on “Vaderdag, verrassing: een week eerder!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s