Hieperdepiep zoon O 2 jaar! -traktatietijd-

Aanstaande donderdag vieren we dat onze zoon O alweer 2 jaar ons zonnetje in huis is. Ons zonnetje scheen de eerste 1,5 jaar ook vrijwel iedere nacht en na zoveel aaneengesloten gebroken nachten zullen we zeker ook vieren dat hij inmiddels (beter laat dan nooit) zijn bioritme op het onze heeft aangepast. 100 x Hoera!

Nu heeft hij extra energie om overdag de grenzen van papa en mama (én grote zus C) op te zoeken, te leren loopfietsen (met benen in de lucht is leuk!) en hééeeeel veel te zingen. Zo grappig om te zien dat -net als bij C destijds- zo rond een maand voordat ze 2 worden de lade met liedjes opengaat in hun hoofd.  Ineens komen alle liedjes uit de oude doos, Mies van Hout én natuurlijk Sinterklaas (ja, we houden nog regelmatig op verzoek van de kinderen Sinterklaasdisco na het avondeten) in schattige peuterwoordjes zijn mond uit. De hele dag door, op de fiets, in de winkelwagen, tijdens t schommelen en het heksensoep brouwen… waar we ook gaan, gaan de beren, helikopters en de manenschijn met ons mee. Geen spotify meer nodig.

Met verjaardagen komen er altijd 4 praktische uitdagingen om de hoek kijken:

  1. wat geven we ons kind kado? (extra lastig bij je tweede, derde, .. kind)… een NEST SCHOMMEL! (ssttt niet doorvertellen!)
  2. wat gaat ie trakteren?  (wat haal ik me deze keer weer op mijn nek?!)
  3. wanneer vieren we feest? het plannen (datum+tijd) van het ‘feest’ voor familie en vrienden (kinderfeestjes komen waarschijnlijk volgend jaar pas aan bod als C 5 wordt) kan zeker in de verjaardagsmaand from hell -APRIL- echt een hele kluif zijn. Vind maar eens 1 weekenddag waarop alle opa’s en oma’s, ooms en tantes en beste vriendjes niet al op een ander feestje verwacht worden. (Of hun eigen verjaardag vieren.) En dan daadwerkelijk bijtijds de uitnodiging versturen (digitaal, maar ook die moet ‘gemaakt’)…aj vergeten!
  4. wat voor taart bakken we? getweakte Worteltaart van Rutger met dino’s erop (net als zijn grote zus.)

bubble wand Over de traktatie die meneer de verjaarsaap straks uitdeelt aan zijn vriendjes bij onze gastouder: Idee van Pinterest, uitvoering van de traktaties zijn altijd deels in handen van de kinderen zelf. Co-creation avant la lettre. Het is toch leuk om iets te geven dat je zelf hebt gemaakt? Aangezien zoon O veel van ‘belbaasuh’ houdt en de voorspellingen zeggen dat op zijn verjaardag de zon flink zal schijnen (maar liefst 25 (!) graden Celsius) heb ik hele fijne bellenblaas gekocht en maken we (zoonlief en ik) er samen kleurige ‘magische’ blaasringen voor. Het kost iets meer dan de gemiddelde bellenblaas, de BioBubbles van Sonett, maar deze is dan ook gemaakt met veilige biologische zeep. Veiliger voor kinderen, beter voor de natuur. Bovendien bubbelen de BioBubbles zo goed en gemakkelijk dat ook de kleinste peuters er wolken bellen mee blazen.

Hoe maak je zo’n magische bellenblaas ring? We maakten ze vanochtend, morgen kun je de ‘how-to’ hier checken.

Ook aan de inwendige peuter wordt gedacht. En aangezien veel kindjes geplaagd worden door allerlei allergieën bakt papa de avond ervoor ‘onze’ signature banaan-boekweit pannenkoekjes, die we stapelen tot een taartje. Met vers fruit en 2 bijenwas kaarsjes erop heb je echt een een feestje op een bord en kan iedereen mee eten. Glutenvrij, suikervrij en helemaal vegan (op de bijenwas kaarsjes na natuurlijk). Je geeft gewoon elk kind een pannenkoekje en het fruit snoepen ze zelf van de schaal. Recept volgt snel!

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s