Vrijeschoolmoeder… dat ben ik!

IMG_1566Het is zaterdagavond, ik zit in mijn geïmproviseerde pyjama achter mijn laptop. We zouden naar de 40ste verjaardag van een goede vriend, maar helaas, de oppas is ziek. Het moet er nu dan maar van komen, ik spreek mijn wilsgebied nog eens aan en na wat geëxperimenteer met de settings van WordPress schrijf ik mijn eerste post als ‘vrijeschoolmoeder’.

Vrijeschoolmoeder… dat ben ik, 37 jaar, beeldend kunstenaar en moeder van 2 kindjes, de oudste (een jonge dame, C) is 4 en de jongste (haar broertje, O) bijna 2. In de afgelopen weken heb ik tevens een bliksem carrière gemaakt tot klassenouder van C’s kleuterklas op de vrije school hier in de buurt. #Livinglifeinthefastlane!

Ik heb er al een paar jaar als antroposofisch-kdv-moeder opzitten, ben lid van verschillende antroposofisch geörienteerde Facebook groepen en mijn vriend (M, de papa van C en O) heeft zelf onder- én bovenbouw (deels) doorlopen. Maar nu ons vrijeschoolouder leven in volle hevigheid is losgebarsten deel ik hier graag al mijn how-(not)-to’s, tips and tricks v.w.b. knollen hollen, hanen bakken, de klas vegen, jaartafels fröbelen, eieren uitblazen, verjaardagstraktaties, jaarfeesten, lunchtrommels vullen, playdate management, liedjes, boeken, bso’s, oudercursussen, kringspelen, wolletjes, duurzaam consumeren, upcyclen én mijn persoonlijke zoektocht in de wondere wereld van de antroposofie en het ouderschap.

 

Advertisement

One thought on “Vrijeschoolmoeder… dat ben ik!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s